Професионалните облекла на Confezioni Cappello и влиянието на цветовете върху настроението в стоматологичните кабинети

Професионалните облекла на Confezioni Cappello и влиянието на цветовете върху настроението в стоматологичните кабинети

Влиянието на цветовете върху настроението на хората е обект на изследване още от Древността. Цветoвете не само предават настроение и влияят на емоционалното състояние на човека, но се използват и за лечение на различни заболявания. Интересен факт е, че през 18 век за първи път Йохан Волфганг фон Гьоте обръща внимание на влиянието на цветовете в своя труд със заглавие „Психологията на цветовете“. А днес тяхното въздействие се проучва обстойно от психолози и редица специалисти в сферата на интериорния дизайн, модата и пр. Оказва се, че мозъкът реагира най-напред на цветовете и след това на всичко останало. Според психолози над 60% от приемането или отхвърлянето на конкретен продукт или услуга, се дължи именно на цветовете.

Затова не бива да пренебрегваме въздействието на цветовете, които обличаме и носим в ежедневието ни и стоматологичните кабинети. Новата линия на миланската фирма за медицински облекла Confezioni Cappello се отличава с богато разнообразие от цветове, които вдъхват настроение, позитивизъм и доверие.

Ето и малко любопитна информация за начина, по който ни възприемат околните, според цвета, в който сме облечени, в съчетание със снимките от прекрасната фотосесия на д-р Мария Панайотова и д-р Васил Ангелов, облечени в облеклата на Confezioni Cappello.

Бяло и гамата на светлите бежови цветове
Не е тайна, че белият цвят е специален (всъщност бялото дори не е цвят). Това разбиране за бялото е причина в основоположния труд за психологията на цветовете на Гьоте, той изобщо да не присъства. Заради усещането за чистота, защита и успокояващото въздействие, което има, в съвремения свят той се използва в болничните заведения и кабинети. Това, разбира се, оказва влияние върху възприятията на човека, който постепенно започва да го асоциира именно със стерилността в лечебните заведения.

Затова бялото все по-често се използва в съчетание с други цветове. Комбинацията между бяло и бежаво, която Ви предлагаме, вдъхва доверие и дава усещането за чистота и свежест.

Синият цвят

Според психолозите синият цвят предизвиква благоразположение и симпатия. Специалистите съветват да носим този цвят, когато ни предстои интервю за работа или друга среща, за която е важно да вдъхнем доверие. Не е случаен фактът, че редица работни облекла са сини.

В светлата тоналност синьото зарежда с позитивни мисли и спокойствие за сигурност. А какво по-добро от това за Вашите пациенти?!

Жълтият цвят

Той символизира слънцето и има свойството да подобрява настроението и да активизира околните. Този цвят въздейства върху основните емоции – радост и щастие.

От своя страна зеления цвят вдъхва свежест и жизнени сили.

А какво ще кажете за туниките на Confezioni Cappello с цвят „лайм“? Със сигурност слънчевото настроение и позитивни нотки ще залеят Вашата дентална практика!

 

Виолетовият цвят е цветът на мъдростта и духовността. Въздействието му върху околния свят е свързано със стремеж за хармоничност и завършеност. Той е наситен с голям и силен заряд, внушава сила и увереност, че проблемите ще бъдат решени.

А туниките във виолетов цвят на Confezioni Cappello могат да се комбинират чудесно с бяло, нали?

 

Розовият цвят – той съчетава енергията на червеното и спокойствието на бялото. Носи името на розата и също като нея –  придава романтични и цветни нотки и укрепва вътрешното равновесие. В психологията се приема като цвят-антидепресант. Неслучайно един много популярен израз описва позитивния човек като носещ „розови очила“.

Цикламено розовото, част от цветовете от новата колекция професионални облекла на Confezioni Cappello, придава ведрост и има стимулиращ ефект.

Която и комбинация от цветове да изберете, сме сигурни, че ще се чувствате удобно и комфортно! Освен че са изключително приятни за носене, облеклата на Confezioni Cappello не се мачкат, устойчиви са на хипохлорит и са най-ленсият начин слънцето и лятото да озарят стоматологичните кабинети!