Confezioni Cappello – стил от Милано и защита от сребро

HomeUncategorizedЕстетика

Confezioni Cappello – стил от Милано и защита от сребро

Милано e символ на модата и високите технологии. Наистина - никъде другаде по света хората не изглеждат толкова елегантни и модерни в ежедневието си!

Палитра от цветове, светове и красиви усмивки. Интервю със зъботехника Иван Иванов.
В света на дигиталната медицина с новите интраорални скенери Cara i500 и Cara i700
Интервю с Роберт Видолов, майстор демонстратор на Kulzer и „Карис М“ и любим наш колега

Такава е визията на облеклата на миланската фирма Confezioni Cappello, специално изработени за напрегнатото ежедневие на стоматолозите. Стилът им е комбинация от комфорт, изтънченост и сигурност.

Защитата на работното място, особено във времената, в които живеем, е приоритет. Confezioni Cappello разработват  специална антибактериална технология, вграждайки в тъканите чисто сребро.

Антибактериалните свойства на среброто са познати още от Древността. Доказателство за това са археологическите находки на сребърни съдове, в които са се съхранявали вода и храна. През 80 години на XX век американските биолози и епидемиолозите го наричат „антибиотика на богатите хора”, заради въздействието му върху структурата на болестотворните едноклетъчните микроорганизми и техния механизъм за размножаване. Това откритие отговоря до голяма степен на въпроса защо през цялата човешка история богатите хора, които се хранели от сребърни съдове, се спасявали от епидемиите.

Развитието на технологиите позволява приложението на среброто в много сфери, включително и в тъкани, и днес това е най-добрата защита от бактерии и микроби.

Confezioni Cappello създава уникални тъкани с вградени сребърни нишки, резистентни на износване и щадящи цветовете.

Две са „сребърните“ колекции , които италианската фирма поддържа.

ПЪРВАТА е съставена от 100% памучни облекла, осигуряващи висок комфорт при докосване и поддръжка. ВТОРАТА колекция е от облекла, произведени от висококачествен микрофибър, който не образува гънки, което изцяло премахва необходимостта от гладене.

Прекрасните облекла на Confezioni Cappello може да откриете в сайта ни тук и в нашия офис в София, на ул. „Феникс Каниц“ №20. Размерите отговарят на стандартните за Европа, но могат да се ушият специално за Вас!

 

COMMENTS